Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/fs3/56/saloxcom/Saloxcom/sisalto/plugins/qtranslate-x/qtranslate_frontend.php on line 497
Konttori 4G yhteyksien varassa – case Huuhka Oy - SaloxCom

Konttori 4G yhteyksien varassa – case Huuhka Oy

huuhka_konttori  logo

Metalliasennus Huuhka Oy on Varsinais-Suomessa Sauvossa toimiva korkealaatuisia sisustuksia kokonaistoimituksina, kalusteita ja metallituotteita toimittava yritys. Suurimpana asiakasryhmänä mm. Turussa toimiva telakkateollisuus. Yrityksen suunnittelu-, hallinto- ja tuotantotilat sijaitsevat haja-asutusalueella, joka ei ole valokuituverkon ulottuvilla. Yrityksen tietoliikenneyhteydet ovat käytännössä olleet DSL ja 4G -tekniikoiden varassa. Useiden kymmenien käyttäjien toimistolla yhteyksien hidastuminen ja jopa hetkelliset katkokset olivat arkipäivää.

Saloxcom:in toimesta mitattiin verkon ja yhteyksien suorituskyky. Verkon vasteajan kasvu yhteyksien kuormituksen mukaan oli ilmeistä. Ns. load balancing -toiminteella, jossa kuormaa jaettiin kahden 4G operaattorin välillä, ei löydetty riittävää luotettavuutta.  Load balancing -ratkaisun puutteeksi jäi riittävän dynaaminen liikenteen ohjaus operaattorien välillä, mikäli toinen liittymistä hidastui merkittävästi. Peplinkin bandwidth bonding -ratkaisulla saavutettiin haluttu luotettavuus. Saloxcomin tarjoamaan virtualisoituun Speedfusion -tekniikkaa hyödyntävään palvelimeen luotiin usean 4G-yhteyden avulla yksi luotettava VPN-tunneli, jolloin verkon käyttäjät näkevät ulkoyhteyden katkottomana ja riittävän nopeana. Yrityksen tietojärjestelmistä vastaava Aku Välke kommentoi: ”Nykyisin työntekeminen ilman kunnollista yhteyttä ulkomaailmaan ei onnistu oikeastaan lainkaan, siksi yhteyksien kuntoon saaminen oli aivan välttämätöntä. Nyt liikenne sisään ja ulos toimii ilman katkoja, eikä kukaan ole enää huomauttanut toimimattomasta / pätkivästä yhteydestä.”

 

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
zerif-lite