Office with cellular connections – case Huuhka Oy

 huuhka_konttori  logo

Metalliasennus Huuhka Oy is a company designing and manufacturing high quality interiors. Focus on shipbuilding industry. Company design-, management- and manufacturing premises locate in a rural area in Sauvo, Southern Finland. There is no fiber connection availability and company connections have been relying in DSL and cellular technologies. In the office having tens of employees the slowness of the network and even short Internet outage have been a regular issue.

Saloxcom measured the performance and latency of the network and connections. It was clear the latency increased as a function of traffic load due to limited 4G capacity in area. The 1st solution using load balancing was not seen robust enough, because of lack of dynamic enough routing based on connection latency. With the Peplink bandwidth bonding the needed reliability was reached. The virtual server provided by Saloxcom using Speedfusion technology, created a connection point for the bonded 4G cellular connections. End users saw the solution as a one reliable and fast enough connection. Aku Välke, the IT responsible in Huuhka, commented: “Daily work without a proper Internet connection is not an option. The working connections were absolutely necessary. Now the inbound and outbound traffic just works and nobody has had complains anymore.”

Konttori 4G yhteyksien varassa – case Huuhka Oy

Metalliasennus Huuhka Oy on Varsinais-Suomessa Sauvossa toimiva korkealaatuisia sisustuksia kokonaistoimituksina, kalusteita ja metallituotteita toimittava yritys. Suurimpana asiakasryhmänä mm. Turussa toimiva telakkateollisuus. Yrityksen suunnittelu-, hallinto- ja tuotantotilat sijaitsevat haja-asutusalueella, joka ei ole valokuituverkon ulottuvilla. Yrityksen tietoliikenneyhteydet ovat käytännössä olleet DSL ja 4G -tekniikoiden varassa. Useiden kymmenien käyttäjien toimistolla yhteyksien hidastuminen ja jopa hetkelliset katkokset olivat arkipäivää.

Saloxcom:in toimesta mitattiin verkon ja yhteyksien suorituskyky. Verkon vasteajan kasvu yhteyksien kuormituksen mukaan oli ilmeistä. Ns. load balancing -toiminteella, jossa kuormaa jaettiin kahden 4G operaattorin välillä, ei löydetty riittävää luotettavuutta.  Load balancing -ratkaisun puutteeksi jäi riittävän dynaaminen liikenteen ohjaus operaattorien välillä, mikäli toinen liittymistä hidastui merkittävästi. Peplinkin bandwidth bonding -ratkaisulla saavutettiin haluttu luotettavuus. Saloxcomin tarjoamaan virtualisoituun Speedfusion -tekniikkaa hyödyntävään palvelimeen luotiin usean 4G-yhteyden avulla yksi luotettava VPN-tunneli, jolloin verkon käyttäjät näkevät ulkoyhteyden katkottomana ja riittävän nopeana. Yrityksen tietojärjestelmistä vastaava Aku Välke kommentoi: ”Nykyisin työntekeminen ilman kunnollista yhteyttä ulkomaailmaan ei onnistu oikeastaan lainkaan, siksi yhteyksien kuntoon saaminen oli aivan välttämätöntä. Nyt liikenne sisään ja ulos toimii ilman katkoja, eikä kukaan ole enää huomauttanut toimimattomasta / pätkivästä yhteydestä.”

huuhka_konttori  logo